اصفهان، بزرگراه آقابابایی، شهرک سلامت، فاز یک، طبقه دوم، کلینیک قلب و آریتمی تپش

ارتباط بین بی خوابی و حمله قلبی چیست؟

ارتباط بین بی خوابی و حمله قلبی چیست؟

ارتباط بین بی خوابی و حمله قلبی چیست؟

مدت‌ها است که محققین به ارتباط بین حمله قلبی و بی خوابی پی برده‌اند. همه ما می‌دانیم که خواب برای بدن ضروری است.‌ اگر بدن خواب کافی نداشته باشد، یک سری واکنش‌های شیمیایی انجام می‌شوند که منجر به مشکلات قلبی و عروقی خواهند شد. در بررسی‌هایی که در سال ۲۰۱۳ انجام شده است، افراد مبتلا به بی خوابی بیشتر از سایر افراد به نارسایی قلبی مبتلا شده‌اند.

بی خوابی به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد. استرس و اضطراب، فشارهای کاری و فشارهای زندگی از جمله این عوامل هستند که اگر چاره نشوند، ممکن است مشکلات بدتری را برای بدن به وجود بیاورند. پزشکانی که در زمینه درمان نارسایی قلب فعالیت دارند نیز ارتباط بین بی خوابی و حمله قلبی را تایید کرده‌اند. این مشکل ‌چند سالی است که به کمک راهکارهای مختلف قابل درمان است اگر می‌خواهید بدانید که بی خوابی بر سلامت قلب چه تاثیری دارد و چگونه درمان می‌شود، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

تاثیر بی خوابی بر سلامت قلب

  • سکته قلبی

بررسی‌هایی که تا به امروز صورت گرفته‌اند، همگی نشانگر آن هستند که بی خوابی می‌تواند سکته قلبی را افزایش دهد. افرادی که شرایط بدنی خاص دارند بیشتر از سایر افراد در معرض خطر حمله قلبی هستند. پزشکانی که به درمان نارسایی قلب در اصفهان مشغولند، افراد چاق را از جمله افرادی می‌دانند که در معرض خطر هستند.

  • افزایش وزن

زمانی که این افراد با کاهش خواب مواجه شوند، افزایش وزن خواهند داشت. افزون بر افراد چاق، بیماران مبتلا به فشار خون بالا نیز باید خواب خود را کنترل کنند. اگر فرد قادر به خوابیدن نباشد، فشار خون مدت زمان بیشتری را برای افزایش یافتن پیدا می‌کند. بنابراین امکان بروز سکته قلبی یا سکته مغزی هم وجود دارد.

  • دیابت

از دیگر افرادی که به هنگام بروز بی خوابی باید مراقب سلامت قلب خود باشند، افراد دیابتی هستند. تمامی بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم باید بی خوابی خود را درمان کنند. به طور کلی دیابت به رگ‌های خونی آسیب می‌رساند و باعث بالا رفتن قند خون می‌شود. در حالت خواب، خونی که در بدن جریان دارد فعالیت چندانی نخواهد داشت. بنابراین متابولیسم خنثی بدن باعث می‌شود که قند خون ‌کاهش یابد. حال اگر بدن دچار بی خوابی شد باشد، این اتفاق نخواهد افتاد. بدین ترتیب خطر حمله قلبی بیشتر می‌شود.

آرامش؛ عاملی موثر در کاهش جمله قلبی

کاهش حمله قلبی با آرامش

افرادی که آرامش دارند، خواب راحتی هم دارند. بنابراین پزشکان همگی بر این باورند که برای از بین بردن اختلالات خواب باید یک محیط آرام را ایجاد کرد. این گونه است که احتمال از بین رفتن یا کاهش سکته قلبی هم ‌وجود دارد. بهتر است تخت شما در محیطی قرار بگیرد که آرام است. تشک تخت نیز باید راحت باشد. بدن هر فردی با نوعی از بالشت یا بالشتک سازگار است.

اگر با بالشت‌های کم ارتفاع زودتر می‌خوابید، باید از همین بالشت‌ها استفاده کنید. انتخاب بهترین بالشت علاوه بر این که کیفیت خواب شما را تضمین می‌کند، می‌تواند از آسیب رسیدن به ستون فقرات شما نیز جلوگیری کند. در ضمن باید به دمای اتاق هم توجه داشته باشید. این دما باید بین ۱۶ تا ۲۴ درجه سانتی گراد باشد. معمولأ بدن در این دما راحت‌تر به خواب می‌رود. استفاده از رنگ‌های آرامش بخش در یک محیط نیز می‌تواند عاملی موثر برای بهبود خواب، از بین بردن کم خوابی و در نتیجه کاهش جمله قلبی باشد.

اختلالات خواب موثر بر بیماری قلبی

یک سری شرایط رایج وجود دارند که می‌توانند در کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی یا افزایش خطر نقش داشته باشند. برای تشخیص این شرایط لازم است که بیمار زیر نظر پزشکان ماهر به درمان بی خوابی خود بپردازد. پزشکی مثل دکتر حکمت که تجربه زیادی در زمینه درمان اختلالات خواب و نارسایی قلب در اصفهان دارد.

یکی از اختلالات خواب که می‌تواند حملات قلبی را افزایش دهد، اختلال حرکت شبانه است. بیمارانی که به این اختلالات دچار هستند، شبانه از خوابی بیدار شده و دیگر قادر به خوابیدن نخواهند بود. اختلال حرکت اندام و اختلال سندرم پای بی قرار نیز از دیگر اختلالاتی هستند که خوابیدن را با مشکل مواجه می‌کنند.

یکی دیگر از اختلالاتی که‌ ممکن است افراد را به خود درگیر کند، اختلال آپنه خواب انسدادی است. این اختلال می‌تواند تا ۵۰ درصد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش دهد. بنابراین لازم است که این اختلالات را بشناسید و با علائم آن‌ها آشنا باشید تا در زمانی مناسب نسبت به درمان آن‌ها اقدام کنید.

تنگی نفس در خواب نشانه چیست؟

شاید این سوال، سوال شما هم باشد که تنگی نفس در خواب نشانه چیست. همان طور که گفته شد، یکی از مزمن‌ترین اختلالات خواب، اختلال آپنه انسدادی است. افرادی که در تایم خواب خود دچار کمبود نفس می‌شوند، به احتمال زیاد به آپنه خواب انسدادی مبتلا شده‌اند. ‌این افراد به هنگام خواب به مکث در تنفس دچار می‌شوند. همین امر باعث می‌شود که فرد ناگهان از خواب برخیزد و به بی خوابی مبتلا شود.

در واقع آپنه خواب باعث می‌شود که تنفس در خواب قطع شود و به بدن هوا و اکسیژن نرسد. عدم رسیدن اکسیژن به خون نیز سبب افزایش یافتن خطر ابتلا به حمله قلبی می‌شود. این را هم بدانید که آپنه باعث افزایش نارسایی قلبی خواهد شد. برای درمان این نوع از اختلالات خواب می‌توانید از ماسک‌های مخصوص تنفس استفاده کنید. البته قبل از آن لازم است که زیر نظر پزشکی ماهر مثل دکتر حکمت مشاوره شوید.

درمان خانگی برای از بین بردن اختلالات خواب

بی خوابی و‌ کمبود خواب علاوه بر این که ‌حمله قلبی را افزایش می‌دهد، می‌تواند باعث کمبود انرژی در بیداری و بدخلقی هم بشود. برخی از نکات مهم وجود دارند که به کمک آن‌ها می‌توانید اختلالات خواب را درمان کنید:

● بهتر است در طول روز در معرض نور آفتاب قرار بگیرید. پیاده روی در زیر آفتاب می‌تواند به بهبود کیفیت خواب کمک کند.

● نباید در طول روز چرت بزنید چرا که چرت زدن باعث می‌شود که بدن استراحت کند. با استراحت کردن بدن نیز بی خوابی خود را نشان می‌دهد. همچنین لازم است که تنها زمانی که‌ خوابتان می‌آید به خواب بروبد.

● نباید تا دو الی سه ساعت قبل از خواب به مصرف نیکوتین، الکل یا مصرف سایر مواد مضر برای بدن بپردازید. همچنین لازم است که از خوردن غذاهای سنگین قبل از خواب جداً خودداری کنید. زمانی که وارد رختخواب خود می‌شوید تا ۲۰ دقیقه فرصت خواب وجود دارد.

اگر پس از ۲۰ دقیقه به خواب نرفتید، بهتر است از رختخواب جدا شوید و در مکان دیگر که در آن احساس آرامش می‌کنید قرار بگیرید. با آرامش یافتن بدن کم کم خواب آلودگی احساس می‌شود. پس از احساس خواب آلودگی به رختخواب برگردید.

● اگر در خواب دچار اختلال شده‌اید بهتر است که استفاده از تلفن، لپ تاپ یا تلویزیون را نیم ساعت قبل از خواب کنار بگذارید. هر روز صبح نیز یک ساعت مشخص را برای خوابیدن انتخاب کنید تا مجبور باشید در همین تایم از خواب بیدار شوید.

برای از بین بردن اختلالات خواب ورزش کنید!

شاید تعجب کنید اما باید بدانید که‌ ورزش کردن می‌تواند اختلالات خواب را از بین ببرد. به همین دلیل است که پزشکان توصیه می‌کنند برای کاهش خطر جمله قلبی ورزش کنید. با ورزش کردن، متابولیسم بدن و فعالیت آن افزایش پیدا می‌کند. زمانی هم ‌که فعالیت بدن بیشتر شود، بدن خسته خواهد شد. در چنین شرایطی برای از بین رفتن خستگی بن استراحت نیاز دارید. با استراحت کردن هم بدن می‌خوابد و بدین ترتیب خطراتی که قلب را تهدید می‌کردند، از بین می‌روند.

علاوه بر این، ورزش کردن می‌تواند ملاتونین خون را افزایش دهد. با افزایش یافتن ملاتونین، سوخت و ساز بدن هم بیشتر می‌شود. پس بدن حالت طبیعی خود را باز یافته و راحت به خواب می‌رود. ممکن است خواب افراد ورزشکار نسبت به سایر افراد با کیفیت‌تر هم باشد. پس ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید و فعالیت داشته باشید. بدین ترتیب قلب شما سالم‌تر خواهد ماند.

کم خوابی و آریتمی قلبی

آیا می‌دانید که آریتمی‌های خطرناک قلبی چست؟ آیا از تاثیر کم ‌خوابی بر روی آریتمی و‌ حمله قلبی اطلاع دارید؟ شواهد به دست آمده بیانگر آن است که کم خوابی می‌تواند تاثیرات سوء بر ووی آریتمی داشته باشد. در خواب تعداد ضربان قلب کاهش پیدا می‌کند و در بیداری تعداد آن افزایش می‌یابد. این چرخه، چرخه مطلوب ضربان قلب است. هر گونه اختلالی که در این چرخه به وجود بیاید، می‌تواند منجر به بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های قلبی بشود.

اختلالاتی که در خواب یک فرد وجود دارند، سبب افزایش ضربان قلب می‌شوند. به همین دلیل است که تپش قلب در افراد مبتلا به کم‌ خوابی نامنظم است. کم خوابی همچنین می‌تواند باعث پیدایش آریتمی فیبریلاسیون دهلیزی، برادیکاردی و ضربان زودرس دهلیزی هم بشود. پس لازم است که شما بدانید آریتمی‌های خطرناک قالی چیست، چه انواعی دارد و تحت تاثیر عواملی افزایش می‌یابد. آن گاه خودتان به دنبال راهکارهایی برای از بین بردن اختلالات خواب خواهید بود.

بی خوابی و حمله قلبی

سخن پایانی

باید توجه داشت که بی خوابی به افزایش حمله قلبی منجر خواهد شد. شواهد به دست آمده نشان می‌دهند که خیلی از اختلالات قلب به کم خوابی یا بی خوابی ربط دارند. افراد چاق، افراد مبتلا به دیابت و افراد مبتلا به فشار خون ممکن است بیش از سایر افراد خطرات قلب در اثر کم خوابی را تجربه کنند. ما در این مطلب راهکارهایی را برایتان ارائه کردیم که به کمک آن‌ها اختلالات خواب شما برطرف خواهند شد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با دکتر حکمت در ارتباط باشید.