اصفهان، بزرگراه آقابابایی، شهرک سلامت، فاز یک، طبقه دوم، کلینیک قلب و آریتمی تپش

رایج ترین علت تپش قلب در جوانان چیست؟

heart attack | علت تپش قلب در جوانان

تپش قلب زمانی رخ می دهد که فرد احساس کند قلبش به صورت نا منظم می زند. یا زمانی که فرد در حال استراحت است (ورزش نمی کند) اما قلب او تند تر از حد معمول می زند.

تپش قلب یا ضربان قلب افزایش یافته الزاماً نمی تواند نشان دهنده علائم سکته قلبی باشد. بنابراین در وهله اول نباید به آن به شکل یک مشکل سلامتی جدی نگاه کنید.

علت تپش قلب در جوانان و دیگر افراد می تواند بروز احساسات و هیجانات ناگهایی، ترسیدن یا تحت استرس قرار گرفتن باشد.

همچنین بارداری، مصرف دارو های سرما خوردگی یا آسم، مصرف برخی مکمل های گیاهی یا غذایی، مصرف کافئین، الکل و حتی غذا های تند نیز می توانند باعث تپش قلب شوند.

دیگر علت تپش قلب در جوانان که توسط پزشکان نارسایی قلبی در اصفهان و شهر های دیگر نیز مطرح می شود ننوشیدن مایعات کافی به طور منظم یا عدم تناسب اندام (چاقی) است. حتی کم خونی، مشکلات تیروئید یا آریتمی نیز می توانند منجر به تپش قلب شوند.

بنابراین مراجعه به موقع به یک متخصص نارسایی قلبی در اصفهان به شما کمک می کند تا هر چه سریع تر علت را تشخیص داده و برای درمان اقدام کنید.

در این مقاله از وب سایت دکتر حکمت قصد داریم به موضوع تپش قلب و درمان آن به خصوص در میان جوانان بپردازیم. با ما همراه باشید.

علت تپش قلب در جوانان - دکتر حکمت

چه مواردی می تواند علت تپش قلب در جوانان باشد؟

  1. اضطراب، ترس، استرس یا کمبود خواب
  2. ورزش های سنگین
  3. بارداری
  4. سن و نوسانات هورمونی
  5. تب یا برخی بیماری ها
  6. مصرف الکل
  7. مصرف کافئین
  8. مصرف دارو هایی مانند داروهای ضد آریتمی، قرص های لاغری، برخی دارو های سرماخوردگی و ضد آلرژی
  9. مصرف مکمل های گیاهی و غذایی مانند جینسینگ
  10. مصرف مواد مخدر مانند نیکوتین، کوکائین و آمفتامین ها
  11. برخی شرایط پزشکی، مانند کم آبی، بیماری تیروئید، سطح قند خون پایین یا کم خونی
  12. فشار خون بالا

چه موقع باید نگران تپش قلب باشیم؟

قلب شما ماهیچه ای است که خون، اکسیژن و مواد مغذی مهم را به تمام قسمت های بدن پمپاژ می کند. به طور معمول، عمل پمپاژ قلب شما (ضربان قلب) توسط سیستم الکتریکی قلب کنترل می شود.

در یک قلب سالم، سیگنال های الکتریکی منظم باعث انقباض و آرامش قلب با ریتم ثابت ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه می شود.

اما گاهی اوقات، سیستم الکتریکی قلب ممکن است به دلایلی به درستی کار نکند که این تغییرات می تواند باعث ریتم غیر طبیعی قلب شود.

حدود ۱۶ درصد از مردم به دلیل تپش قلب و به خاطر نگرانی از علائم سکته قلبی به پزشک نارسایی قلبی در اصفهان و دیگر شهر ها مراجعه می کنند.

شما ممکن است در طول زندگی خود از دوران نوجوانی و جوانی گرفته تا میانسالی و پیری دچار تپش قلب شوید. همچنین معمولاً زنان در دوران بارداری یا در دوران یائسگی گاهی اوقات با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند.

مسلماً ما از افزایش ضربان قلب که به طور طبیعی در پاسخ به ورزش یا استرس رخ می دهد، آگاه هستیم. اما چه زمانی علت تپش قلب در جوانان و دیگر افراد می تواند خطرناک باشد؟

به گفته دکتر مصطفی حکمت متخصص قلب در اصفهان اگر ضربان قلب شما به طور مداوم از ۱۰۰ ضربه در دقیقه بالا تر باشد و یا  کمتر از ۶۰ ضربه در دقیقه باشد و شما ورزشکار نباشید، توصیه می شود برای یافتن علت آن حتماً به پزشک متخصص قلب مراجعه کنید.

بررسی علت تپش قلب در جوانان - متخصص قلب و عروق در اصفهان

تپش قلب چگونه تشخیص داده می شود؟

هنگامی که علت تپش قلب در جوانان مشخص نباشد باید برای تشخیص درست به یک مرکز قلب و درمان نارسایی قلبی در اصفهان و دیگر شهر ها مراجعه شود.

در این صورت پزشک با انجام معاینات و تست های لازم و همچنین بررسی دیگر علائم، علت و راه درمان را تشخیص می دهد.

اگر سابقه خانوادگی در خصوص مشکلات قلبی دارید، سیگار می‌ کشید، الکل مصرف می کنید یا از مواد مخدر استفاده می کنید باید به پزشک خود اطلاع دهید.

به ندرت، تپش قلب از علائم سکته قلبی ، مشکل دریچه قلب یا دیگر بیماری های جدی قلب است. با این وجود اگر با علائم دیگر نظیر احساس سرگیجه، تنگی نفس، درد در قفسه سینه، از دست دادن هوشیاری و حالت تهوع دیده شود می تواند نگران کننده باشد.

دکتر حکمت ، متخصص نارسایی قلبی در اصفهان به منظور اطمینان از بی خطر بودن علت تپش قلب در جوانان معمولاً یک یا چند تست و آزمایش زیر را تجویز می کند:

  • آزمایش خون و ادرار برای اندازه گیری سطح الکترولیت؛ سلول های خونی و قند خون شما را اندازه گیری می کند.
  • آزمایش سطح هورمون تیروئید برای اطمینان از اینکه پرکاری تیروئید نداشته باشید.
  • اگر شما یک زن هستید، ممکن است خون یا ادرار شما برای هورمون های بارداری نیز آزمایش شود.
  • تست نوار قلب یا الکتروکاردیوگرام که ریتم قلب و سرعت ضربان قلب شما را ثبت می کند. این روش برای بررسی ضربان قلب غیر طبیعی یا آسیب قلب استفاده می شود.
  • ممکن است پزشک از شما بخواهد تا در حین انجام فعالیت های معمول خود از هولتر مانیتور استفاده کنید تا در مدت ۲۴ الی ۴۸ ساعت ریتم و ضربان قلب شما را ضبط کند.
  • اکوکاردیوگرام یا اکو قلب برای نشان دادن ساختار و عملکرد قلب شما استفاده می شود.
  • انجام تست ورزش که برای تشخیص بیماری های قلبی نظیر انسداد در قلب یا ضربان قلب غیر طبیعی استفاده می شود.

شایع ترین نوع تپش قلب کدام است و چگونه درمان می شود؟

داشتن ضربان قلب بالا (بیش از ۱۰۰ ضربه در دقیقه) با اصطلاح پزشکی تاکی کاردی نیز شناخته می شود. انواع مختلفی از افزایش ضربان قلب وجود دارد.

شایع ترین نوع تاکی کاردی، فیبریلاسیون دهلیزی است که در اثر تکانه های الکتریکی نامنظم در حفره های فوقانی قلب ایجاد می شود.  فیبریلاسیون دهلیزی در اصل نشانه انقباضات ضعیف در اتاقک فوقانی قلب است.

ضربان قلب بالا همیشه علائمی ایجاد نمی کند. گاهی اوقات تنها راه تشخیص درست این وضعیت مراجعه یه یک پزشک برای تشخیص نارسایی قلبی در اصفهان و شهر های دیگر است.

اگر این وضعیت را با تنگی نفس، سبکی سر، نبض سریع، درد قفسه سینه و غش تجربه می کنید ممکن است از علائم سکته قلبی باشد. در این شرایط باید فورا با اورژانس تماس بگیرید.

همچنین اگر احساس می کنید به دلیل یکی از این عوامل نمی توانید به خوبی ورزش کنید، باید بیشتر به سلامت قلب خود توجه کنید!

برای درمان ابتدا باید از علت تپش قلب مطلع شد. مثلاً پزشک تشخیص می دهد که با متوقف کردن مصرف یک دارو، تپش قلب شما برطرف خواهد شد.

همچنین متخصص نارسایی قلبی در اصفهان برخی دارو ها مانند داروی آمیودارون را برای درمان ضربان قلب نامنظم تجویز می کند.

بهترین راه های جلوگیری از تپش قلب در جوانان چیست؟

  • استرس و اضطراب را مدیریت کنید

راه هایی برای آرامش یافتن پیدا کنید. گوش دادن به موسیقی های آرامش بخش، مدیتیشن، ورزش یا یوگا به مدیریت استرس و اضطراب کمک می کنند. همچنین در صورت نیاز حتماً با یک مشاور صحبت کنید.

  • هر شب به اندازه کافی بخوابید

یک علت رایج تپش قلب در جوانان نداشتن خواب کافی است. امروزه بیشتر جوانان عادت دارند که تا دیروقت بیدار بمانند. این درحالی است که نخوابیدن کافی منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود.

به طور کلی، محققان دریافته اند که نداشتن خواب کافی باعث افزایش ضربان قلب در طول روز در همه افراد جوان یا پیر می شود. بنابراین اهمیت داشتن ۷ تا ۹ ساعت خواب با کیفیت در شب برای ارتقای سلامتی را نباید فراموش کرد.

  • کافئین یا الکل مصرف نکنید

مصرف کافئین و الکل می توانند تپش قلب شما را بدتر کنند. کافئین در نوشابه، قهوه، چای، شکلات و نوشیدنی های انرژی زا وجود دارد.

  • سیگار نکشید

نیکوتین و سایر مواد شیمیایی موجود در سیگار و قلیان می تواند به قلب و عروق خونی شما آسیب برساند. بنابراین اگر در حال حاضر سیگار می ‌کشید، سعی کنید مصرف آن را به حداقل برسانید.

  • از مکمل های غذایی و گیاهی بدون تجویز پزشک استفاده نکنید

اگر سرخود از مکمل های غذایی یا گیاهی استفاده می کنید و به تازگی متوجه تپش قلب غیر عادی شده اید حتما مصرف این مکمل ها را با پزشک خود در میان بگذارید.

  • از رژیم غذایی سالم پیروی کنید

داشتن ضربان قلب بالا می تواند یکی ازعلائم سکته قلبی ، سکته مغزی و بیماری های قلبی عروقی باشد. در برخی از افراد علل ضربان قلب بالا، فشار خون بالا و بیماری عروق کرونر است که هر دو را می توان با تغییر سبک زندگی کنترل کرد.

رژیم غذایی نقش مهمی در ایجاد تپش قلب دارد. زیرا غذا هایی که می خوریم بر فشار خون ما تأثیر می گذارد. الکل و محرک ها نیز به ویژه برای قلب مضر هستند زیرا باعث کم آبی بدن شده و به طور کلی برای بدن سم هستند.

غذا های سرشار از چربی و قند نیز می توانند باعث افزایش ضربان قلب شوند. زیرا در درجه اول منجر به اضافه وزن یا چاقی شده که می تواند فشار بیشتری بر قلب وارد کند.

علی ‌رغم نقش عوامل ژنتیکی و مزمن در سلامت قلب، تغییر رژیم غذایی و گنجاندن غذا های سالم‌ تر به برنامه غذایی روزانه، سریع ‌ترین و مؤثر ترین راه برای دستیابی به ضربان قلب پایین ‌تر و بهبود سلامت کلی است.

ما  توصیه می کنیم مصرف غلات کامل، میوه ها، سبزیجات، اسید های چرب امگا ۳ و نوشیدن مایعات کافی را در رژیم غذایی خود بگنجانید.