اصفهان، بزرگراه آقابابایی، شهرک سلامت، فاز یک، طبقه دوم، کلینیک قلب و آریتمی تپش

بیماری دیابت و ارتباط آن با بیماری های قلبی

درمان بیماری دیابت

بیماری های قلبی بسیار شایع و جدی هستند و باید زیر نظر متخصص قلب نیز درمان شوند، این بیماری عامل اصلی مرگ و میر مردان و زنان است، اگر دیابت دارید باید دو برابر بیشتر از افرادی که دیابت ندارند مراقبت کنید زیرا بیشتر در معرض خطر بیماری قلبی هستید، هر چه مدت طولانی تری دیابت داشته باشید، احتمال ابتلا به بیماری قلبی نیز بیشتر می شود.

راهکار برای مقابله با این بیماری این است که می توانید با تغییر عادات سبک زندگی، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را نیز کاهش دهید و سلامت قلب خود را بهبود ببخشید.

متخصص بیماری های  قلب و عروق

وظیفه یک متخصص قلب و عروق رسیدگی به وضعیت قلب و عروقی است که بررسی کند قلب خون رسانی را در بدن به درستی انجام می دهند یا نه، هر گونه نارسایی در سیستم قلب و عروق در حیطه تخصص دکتر قلب و عروق قرار می گیرد.

اکثر پزشکان قلب و عروق از جمله دکتر حکمت عمل جراحی را انجام نمی دهد بلکه اگر لازم بداند که قلب بیمار نیاز به جراحی دارد اقدام به عمل می کنند، در ادامه بخشی از وظایف یک متخصص قلب و عروق را بررسی می کنیم:

متخصص قلب و عروق در مرحله نخست باید آزمایش های لازم و تست های مربوط به تعیین وضعیت قلب بیمار را انجام دهد و بررسی کند.

همچنین تا قبل از این که نتیجه آزمایش ها مشخص نشده است، حدس های ذهنی خود در مورد بیمار بیان نکند تا موجب نگرانی بیمار نشود، استرس می تواند وضعیت قلب بیمار را بدتر کرده و در نتیجه، نتیجه تست با خطا مواجه خواهد داشت.

سپس متخصص قلب و عروق بعد از بررسی آزمایشات، معاینات فیزیکی را بر روی بیمار انجام می دهد وسپس لازم است یک پرونده پزشکی برای بیمار تشکیل شود.

این پرونده شامل مجموعه آزمایش ها و تست های انجام شده است که نتیجه معاینات فیزیکی، روش درمان، دوره درمانی، وضعیت بیمار و موارد دیگر را در بر دارد، همچنین علت دیگر نیاز به پرونده پزشکی این است که اگر بیمار در حین درمان تصمیم گرفت که به متخصص قلب و عروق دیگری مراجعه کند و یا اگر پزشک قلب و عروق لازم دانست که در حین درمان، از متخصصین دیگر هم کمک بگیرد، این پرونده پزشکی می تواند گزارش کاملی از وضعیت بیمار را به متخصص دیگر ارائه دهد.

متخصص قلب و عروق باید تا جایی که امکان دارد، درمان دارویی و غیر جراحی را برای بیمار پیش بگیرد، جراحی آخرین گزینه انتخابی یک متخصص است و زمانی انجام می شود که روش های دیگر بر روی بیمار جواب نداده است.

متخصص قلب در اصفهان

گاهی پیدا کردن یک متخصص قلب در شهر بزرگی مثل اصفهان برای درمان و مشاوره های قلبی و عروقی، کار آسانی نیست، یکی از راه های پیدا کردن بهترین متخصص قلب در اصفهان، پرس و جو از افراد آگاه است.

همچنین می توانید در دنیای پهناور وب جستجو کنید، اما زمانی که از اینترنت برای پیدا کردن بهترین دکتر قلب کمک می گیرید باید فاکتور هایی را مد نظر داشته باشید تا با بهترین دکتر قلب نیز آشنا بشوید.

یکی از این فاکتور ها بررسی سوابق و مدارک تحصیلی و دوره های تخصصی سپری شده توسط پزشک است که می تواند یکی از مهم ترین معیار های انتخاب بهترین دکتر قلب باشد به این دلیل که پزشک در طی این دوره ها، تجربه و مهارت لازم را کسب نموده و برای ارائه خدمات به بیماران آمادگی کافی را دارد.

یکی دیگر از فاکتور هایی که می تواند به شما کمک کند بررسی سابقه پزشک در معالجه و درمان بیماران قبلی و میزان رضایت آن ها از عملکرد دکتر نیز می تواند راهنمای خوبی برای انتخاب شما باشد، تعداد بیمارانی که برای درمان به پزشک مراجعه می کنند رابطه مستقیمی با میزان تجربه پزشک دارد.

متخصص قلب کودکان

برای اینکه یک شخص بتواند به مرحله فوق تخصص قلب کودکان و جنین برسد، پس از قبولی در رشته پزشکی و ورود به دانشکده علوم پزشکی و گذراندن هفت سال به مدرک دوره دکترای نیز می رسند و بعد از آن طی آزمونی وارد دوره تخصصی بیماری های کودکان نیز می شوند که پس از گذراندن سه سال دوره تخصص، به عنوان متخصص اطفال شناخته می شوند.

یک فوق تخصص قلب کودکان باید این توانایی را داشته باشد که با انجام اکو قلب کودک یا جنین انواع مشکلات قلبی در آن را تشخیص دهد، در یک اکو قلب، فوق تخصص قلب ساختمان قلب جنین را بطور کامل مشاهده و بررسی می کند که شامل سایز حفرات و دریچه های قلبی می شود و در صورت وجود نواقص قلبی، آن را مشخص و بیان می کند.

همچنین انواع ریتم های غیر طبیعی را کشف می کند، فشار های داخل حفرات قلبی را نیز بررسی می کند و در مراکزی خاص تحت نظارت و مشاهده با اکو، اقدامات درمانی نیز روی قلب جنین انجام می شود.

آنزیوگرافی نیز یکی از روش های تشخیص بیماری های قلبی در کودکان است که توسط فوق تخصص قلب اطفال نیز انجام می شود، در این روش نخست بیمار را خواب آلوده کرده و سپس از مسیر عروق با وسایل خاص وارد قلب و عروق متصل به آن می شوند، با استفاده از ماده حاجب و اشعه ایکس تصاویر دقیقی از ساختمان قلب نیز می گیرند سپس فشار داخل قسمت های مختلف قلب را مشخص می کنند و در موارد خاص و با وسایل تخصصی، اقدامات درمانی نیز انجام می شود.

heart attack

مطلب پیشنهادی: آنژیوگرافی قلب چیست؟ و مراقبت‌های بعد از آن

چه ارتباطی بین دیابت، بیماری قلبی و سکته وجود دارد؟

گلوکز خون بالا ناشی از دیابت می تواند به رگ های خونی و اعصابی که قلب و عروق خونی شما را کنترل می کنند نیز آسیب برساند و همچنین با گذشت زمان، این آسیب می تواند منجر به بیماری قلبی شود که افراد مبتلا به دیابت نسبت به افراد بدون دیابت در سنین پایین تر به بیماری قلبی مبتلا نیز می شوند.

بزرگسالان مبتلا به دیابت تقریباً دو برابر بیشتر از بزرگسالان بدون دیابت در معرض ابتلا به بیماری قلبی یا سکته هستند.

اگر دیابت نداشته باشم چه چیز دیگری شانس ابتلا به بیماری قلبی یا سکته را نیز افزایش می دهد؟

خطر ابتلا به بیماری قلبی در صورتی که مرد باشید بیشتر است تا زن، خواه دیابت داشته باشید یا نه، اما مواردی باعث افزایش ابتلا به بیماری قلبی می شوند عبارت اند از:

سیگار خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد، اگر دیابت دارید، ترک سیگار یک  امر ضروری است، زیرا هم سیگار و هم دیابت رگ های خونی را باریک می کنند و احتمال افزایش ابتلا به بیماری قلبی را نیز بیشتر می کنند.

فشار خون بالا می تواند قلب شما را تحت فشار قرار دهد و همچنین به رگ های خونی آسیب برساند و خطر حمله قلبی، سکته مغزی و مشکلات چشمی یا کلیوی را افزایش دهد، اگر مشکل فشار خون بالا دارید، فشار خون خود را به طور منظم چک کنید و با پزشک خود برای کنترل یا کاهش فشار خون بالا همکاری کنید.

اضافه وزن یا چاقی می تواند خطر ابتلا به بسیاری از مشکلات جسمی از جمله بیماری قلبی و فشار خون بالا را افزایش دهد، اگر اضافه وزن دارید، یک برنامه غذایی سالم با کالری کمتر و فعالیت بدنی بیشتر اغلب باعث کاهش سطح گلوکز خون و کاهش نیاز شما به دارو نیز می شود، همچنین چربی اضافی دور کمر شما، حتی اگر اضافه وزن نداشته باشید، می تواند شانس ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.

علائم نشانه های قلبی

مطلب پیشنهادی: رایج‌ ترین علائم سکته قلبی چیست؟ + نکاتی مهم در مورد آن

چگونه می توانم در صورت ابتلا به دیابت شانس حمله قلبی یا سکته را کاهش بدهم؟

بر حسب شدت بیماری قلبی، دکترین متخصص قلب گزینه های درمانی بسیاری برای درمان بیماری قلبی پیشنهاد داده اند، اما باید بدانیم مهم ترین اقدام درمانی پیشگیری از وقوع آن است که در درمان بیماری قلبی افراد دیابتی، شیوه زندگی صحیح که شامل تغذیه سالم و فعالیت بدنی و کنترل وزن می باشد در کاهش قند خون و نیز پیشگیری و درمان حملات قلبی موثر خواهد بود نیز توصیه می شود.