اصفهان، بزرگراه آقابابایی، شهرک سلامت، فاز یک، طبقه دوم، کلینیک قلب و آریتمی تپش

استرس بر سلامت قلب چه تاثیری دارد؟

مقابله با استرس و سلامت قلب

اثر استرس بر قلب – چگونه با استرس مقابله کنیم؟

آیا می‌دانید که اثر استرس بر قلب چیست؟ آیا با بیماری‌هایی که پس از استرس متوجه قلب می‌شود آشنایی دارید؟ استرس و اضطراب یکی از بخش‌های جدایی ناپذیر از زندگی انسان به شمار می‌آیند که همه افراد را مبتلا می‌کنند. باید توجه داشت که تنش‌های فکری، استرس و اضطراب نقش قابل توجهی در افزایش بیماری‌های قلبی به خصوص سکته قلبی دارند.

بنابراین اگر فردی قادر به کنترل استرس خود نباشد، ممکن است با شرایط جبران ناپذیر جسمی مواجه شود. در واقع استرس یک عامل انکار ناشدنی در افزایش بیماری‌های روانی و جسمی به شمار می‌آید. با بالا رفتن میزان استرس، میزان تپش قلب افزایش یافته و اریتمی نیز بیشتر می‌شود. در چنین شرایطی بدن پاسخگوی نیاز قلب نخواهد بود. پس حمله قلبی هم رخ خواهد داد. چنانچه تمایل دارید بدانید که استرس و اضطراب چگونه سلامت قلب را مختل می‌کند، با ما همراه باشید.

تفاوت بین استرس و اضطراب چیست؟

همه‌ ما در طول زندگی خود با افکار و احساسات ناخوشایند مواجه می‌شویم. همین افکار و احساسات هستند که اضطراب و استرس را پدید می‌آورند. حال نکته اصلی اینجا است که‌ چه فرقی بین استرس و اضطراب وجود دارد؟! زمانی که افراد با یک احساس ناخوشایند مواجه می‌شوند، در آن لحظه ممکن است حسی به سراغشان بیاید. این حس که تپش قلب را افزایش داده و سلامت قلب را به خطر می‌اندازد، استرس است.

حال اگر پنج سال بعد همین صحنه را مرور کنید و هر بار همان احساس به سراغتان بیاید، یعنی دچار اضطراب شده‌اید. در واقع فرق بین استرس و اضطراب آنجایی خودش را نشان می‌دهد که اختلالات و مشکلاتی پس از بروز یک واقعه به وجود می‌آیند. استرس‌های طولانی مدت می‌توانند به اضطراب منجر شوند. امروزه رایج‌ترین علت تپش قلب در جوانان را همین استرس و اضطراب می‌دانند.

تاثیر استرس بر سلامت قلب

اثر استرس بر قلب

هر شرایطی که بتواند هیجانات مختلف بدن انسان را رشد دهد، استرس به وجود می‌آورد. مرگ یک عزیز، فشار کاری یا فشارهای زندگی از جمله این عوامل هستند. استرس به خودی خود یک عامل تهدید کننده برای سلامت قلب به شمار می‌آید. استرس اگر در سطح بالا باشد، می‌تواند حتی بیماری‌های خطرناکی مثل کلسترول خون یا فشار خون را به وجود بیاورد.

بنابراین باید مراقب میزان استرس بدن خود باشید. هنگامی که استرس بدن افزایش پیدا می‌کند، بدن هورمون‌های ناسالم مثل آدرنالین و کورتیزول را ترشح می‌کند. آن هم به میزان زیاد! بنابراین می‌تواند عملکرد خون را مختل کند یا حتی منجر به لخته شدن خون شود. بنابراین با بیماری‌های قلبی ارتباط تنگاتنگی دارد. به همین دلیل بسیاری از پزشکان توصیه می‌کنند با کاهش استرس سلامت قلب خود را افزایش دهید. شما می‌توانید زیر نظر دکتر قلب در اصفهان به کنترل استرس و تنش‌های فکری خود بپردازید و قلب خود را سالم نگه دارید.

رایج‌ترین علائم ضربان غیر عادی قلب ناشی از استرس

اگر در طول روز استرس زیادی را تحمل می‌کنید و از سوی دیگر هم نگران سلامت قلب خود هستید، باید علائم استرس و تپش قلب را بشناسید. سرگیجه، بیهوش، احساس ضعف در قلب و شدت یافتن تنفس می‌توانند علائمی باشند که ضربان قلب را غیر عادی می‌کنند و استرس می‌آورند. در برخی اوقات افرادی که دچار استرس شده‌اند، دچار بی حسی در قسمت نوک انگشتان می‌شوند. این علائم علائمی هستند که نشان از تهدید شدن سلامت قلب دارند.

اگر به دنبال بهترین راهکارها برای کاهش استرس و افزایش سلامت قلب خود هستید، باید زیر نظر پزشک باشید. دکتر حکمت یکی از برترین پزشکانی است که می‌تواند مشکلات قلب شما را شناسایی کند. سپس راهکارهایی را به سما ارائه نماید که به کمک آن‌ها سلامت قلبتان افزایش پیدا کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.

چگونه با استرس مقابله کنیم؟

اولین و ‌مهم‌ترین گام برای درمان استرس این است که عامل به وجود آورنده استرس را بشناسید. پس از این که عامل شناسایی شد، با توجه به وضعیت بدن و اعضای بدن، باید از راهکارهایی که در ادامه ذکر می‌شوند برای کنترل استرس خود کمک بگیرید:

مصرف دخانیات و الکل :

از مصرف بیش از حد الکل و دخانیات خودداری کنید. پرهیز از پرخوری و مصرف موادی که بدن را از حالت طبیعی خارج می‌کند، مهم‌ترین راهکار برای از بین بردن استرس است.

محیط های پر استرس :

از محیط‌های استرس زا دور شوید. کسانی هم که مدام به شما استرس وارد می‌کنند افراد سمی زندگی شما هستند که باید حذف شوند.

نه گفتن:

از نه گفتن نهراسید و همواره در موقعیت‌های نامطلوب زندگی خود از این مهارت استفاده کنید. شما مجبور نیستید که خواسته هر فردی در هر زمینه‌ای را برطرف کنید. پس می‌توانید با نه گفتن استرس خود را به سطح حداقل برسانید.

ورزش کردن :

از ورزش‌هایی مثل یوگا که برای کاهش تنش‌های ذهنی به کار می‌روند، بهره ببرید. در این صورت اعصاب شما راحت خواهد بود و استرس هم ‌کاهش می‌یابد. برای داشتن قلبی سالم استفاده از ورزش یوگا توسط دکتر قلب در اصفهان توصیه می‌شود.

مصرف منیزیم برای افزایش سلامت قلب:

از آنجایی که رایج‌ترین علت تپش قلب در جوانان، افراد مسن و ‌میانسالان استرس است، از داروهای مختلف برای کاهش استرس استفاده می‌شود. شاید باور نکنید اما بدانید که مصرف منیزیم می‌تواند تنش‌های فکری را کاهش داده و سلامت قلب را بیشتر کند. منیزیم به سلامت قلب کمک شایانی می‌کند چرا که در ابتدا باعث بهبود گردش خون در بدن می‌شود. سپس می‌تواند سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار دهد و آرامش را مهمان بدن افراد کند.

با خوردن خوراکی‌هایی مثل برگ ‌چغندر، کره بادام زمینی، بلغور جو و موز می‌توانید منیزیم بدن خود را تامین کنید. امروزه منیزیم را به صورت قرص یا شربت در داروخانه‌ها به فروش می‌رسانند که می‌توانید به راحتی آن را خریداری کرده و استفاده نمایید. چنانچه نگران قلب خود هستید، می‌توانید زیر نظر دکتر متخصص آنژیوگرافی در اصفهان مراجعه کنید و اختلالات قلب را از بین ببرید.

آیا استرس باعث فشار خون بالا می‌شود؟

فشار خون می‌تواند مهم‌ترین علت تپش قلب و ‌تنگی نفس باشد. در اینجا سوال پیش می‌آید که آیا استرس با فشار خون رابطه‌ای دارد یا نه؟! باید بگوییم که بله. این دو بر روی هم اثر می‌گذارند. زمانی که استرس بدن بالا می‌رود، موجی از هورمون در بدن به وجود می‌آید. این‌ هورمون‌ها وارد خون شده و برای مدت کوتاهی فشار خون را افزایش می‌دهند. با افزایش فشار خون، رگ‌های خونی باریک‌تر می‌شوند و ضربان قلب نیز بالا می‌رود.

مصرف منیزیم برای سلامت قلب

در این شرایط امکان ابتلای بیمار به سکته قلبی هم ‌وجود دارد. به همین دلیل است که با افزایش استرس و اضطراب سلامت قلب به خطر می‌افتد. البته تاثیر استرس بر فشار خون یک اثر دراماتیک است. پس از برطرف شدن استرس، فشار خون به حالت عادی خود باز می‌گردد. باقی ماندن استرس در دراز مدت می‌تواند رگ‌های خونی را دچار ضعف کرده و بیماری‌های خطرناک را پدید بیاورد.

فاکتورهای تاثیر گذار بر تاثیر استرس بر سلامت قلب

فاکتورهای زیادی وجود دارند که می‌توانند تاثیر استرس بر قلب را افزایش داده یا کاهش دهند. افرادی که مدام استرس دارند، همواره می‌شنوند که استرس باعث مرگ آن‌ها خواهد شد. فاکتورهایی مثل چاق بودن بدن، داشتن فشار خون بالا، عدم تحرک در بدن و سیگار کشیدن از جمله این فاکتورها هستند. بیمارانی که از این بیماری‌ها رنج می‌برند اگر با شرایط استرس زا مواجه شوند، بیشتر از سایر افراد ضربه می‌بینند. حتی ممکن است به یکباره دچار حملات قلبی و سکته بشوند.

طبق تحقیقاتی که امروزه انجام شده‌اند، از بین بردن هر کدام از این فاکتورها می‌تواند سلامت قلب را تقویت کند. با توجه به این که استرس علت تپش قلب و تنگی نفس هم هست، لازم است که در دایره توجه افراد قرار بگیرد. در غیر این صورت خطرات جبران ناپذیر بدن را تهدید خواهند کرد.

مصرف دارو برای از بین بردن استرس

همان طور که دانستیم، استرس و سلامت قلب با یکدیگر در ارتباط هستند. بسیاری از افراد در وهله اول راهکارهای درمان خانگی را مورد استفاده قرار می‌دهند. تمرکز بیشتر، چرت زدن، رژیم غذایی بهتر و مواردی از این قبیل می‌توانند استرس را کم کنند. اما در موارد حاد نمی‌توان با انجام این کارها استرس را منحل کرد. پس باید از دارو استفاده نمود. اگر شما هم همچنان از تاثیر استرس و اضطراب بر سلامت قلب می‌برید، ابتدا باید با یک پزشک‌ متخصص قلب مشورت کنید. سپس داروهایی که پزشک برایتان تجویز می‌کند را مورد استفاده قرار دهید.

قرص‌هایی مثل دیازپام، قرص لکتوپام و زانتکس از جمله بهترین داروها برای کاهش استرس هستند. البته هر فردی باید با توجه به شرایط بدنی خود از این قرص‌ها استفاده کند. پزشک برای افرادی که به نوعی داروی خاص حساسیت دارند، داروهای جایگزین را معرفی می‌کند. در هر صورت یا استفاده از دارو روند کنترل استرس سریعتر پیش خواهد رفت.

سخن آخر

ما در این مطلب در مورد تاثیر استرس و اضطراب بر سلامت قلب صحبت کردیم. استرس منجر به افزایش هورمون‌های مختلف و مضر در بدن می‌شود. این هورمون‌ها اگر وارد خون شده و به قلب برسند، به قلب آسیب خواهند زد. از سوی دیگر، تنش‌های ذهنی باعث می‌شوند که تپش قلب افزایش پیدا کند که در هر صورت سلامت جسم به خطر می‌افتد. بذای کاهش این خطرات می‌توانید رژیم تغذیه‌ای خود را تغییر دهید، ورزش کنید و تمرکز خود را افزایش دهید. مصرف دارو و مدیتیشن نیز در کاهش تنش‌های روانی تاثیر گذار هستند. اگر استرس شدید شود، باید زیر نظر پزشک درمان گردد.