اصفهان، بزرگراه آقابابایی، شهرک سلامت، فاز یک، طبقه دوم، کلینیک قلب و آریتمی تپش

احتمال مرگ در آنژیوگرافی چقدر است؟

آنژیوگرافی در اصفهان - دکتر مصطفی حکمت

یکی از اصلی‌ترین مشکلات مربوط به قلب و عروق، گرفتگی رگ قلب و احتمال مرگ در آنژیوگرافی است. در زمان‌های قدیم راهکارهای درمانی زیادی برای این بیماری وجود نداشت؛ اما امروزه با ارتقاء علم پزشکی شیوه‌های درمانی موثری به جهت درمان مشکلات قلبی به وجود آمده که آنژیوگرافی رگ‌های قلبی یکی از این روش‌های درمانی می‌باشد. البته باید بگوییم که احتمال مرگ در آنژیوگرافی بسیار کم است. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه با دکتر حکمت متخصص آنژیوگرافی در اصفهان همراه باشید.

 

آیا آنژیو قلب خطرناک است؟ احتمال مرگ در آنژیوگرافی چقدر است؟


آنژیوگرافی یا کاردیاک همان‌طور که در ابتدای مقدمه اشاره شد، یکی از روش‌های درمانی مشکلات قلبی است که عوارض و آسیب‌های بسیار کمی دارد.
باید بدانید که با تشخیص به موقع بیماری‌های مربوط به قلب و عروق و درمان زود هنگام آن‌ها می‌توانید تا حد زیادی از بروز احتمال مرگ در آنژیوگرافی پیشگیری کنید.
این شیوه درمان نیز همانند سایر روش‌ها نقاط ضعف و قوت خود را دارد که چندان هم خطرناک نیست و اگر مراقبت‌های بعد از آنژیوگرافی به شکل اصولی و دقیق انجام شود، آنژیو قلب هیچ خطری برای بیمار نخواهد داشت و عوارض و مشکلات بعد از عمل هم به شدت کاهش می‌یابد.
حالا که دانستید آنژیو قلب در صورت انجام مراقبت‌های بعد از عمل خطرناک نیست شاید این سوال برایتان پیش آید که آنژیو قلب بیهوشی دارد؟ در جواب این سوال باید بگوییم خیر برای انجام آنژیوگرافی نیازی نیست که بیمار بیهوش شود و تنها در صورتی که آمادگی لازم را نداشته باشد به او داروهای آرام‌بخش تزریق می‌کنند.
مدت بستری آنژیوگرافی نیز زیاد طول نمی‌کشد و در صورتی که پس از انجام معاینات پزشکی مشکلی در وضعیت بیمار مشاهده نشود طی ۲۴ ساعت مرخص می‌شود و به منزل باز می‌گردد.

 

احتمال مرگ در آنژیوگرافی

 

آنژیو قلب بیهوشی دارد؟

تقریبا ۵۰ سالی است که عمل آنژیو با استفاده از کانتر و از طریق دست یا کشاله ران انجام می‌شود. با استفاده از این روش، به رگ قلب می‌رسند و از آن عکس برداری می کنند. عمل آنژیو در گذشته به صورت پیشرفته‌ای انجام نمی‌شد و تصاویر واضحی را نشان نمی‌داد. ولی امروزه با استفاده از دستگاه ها و کانترهایی که به قلب می رسند، می‌توان بهترین تشخیص و درمان را به خصوص برای رفع تنگی عروق کرونر توسط بالون ارائه داد.

لازم به ذکر است که عمل آنژیو قلب بدون بیهوشی انجام می‌شود. آنژیوگرافی عروق قلب در اصفهان عوارض و خطرات کمی به همراه دارد و تنها ممکن است باعث گرفتگی رگ دست یا ران، تجمع خون، کبودی و خونریزی خفیف در این ناحیه‌ها شود.

 

درد قلب بعد از آنژیوگرافی

هر عملی ممکن است عوارضی داشته باشد و آنژیوگرافی نیز از این قائده مستثنی نیست. بسیاری از افراد پس از آنژیوگرافی دچار درد قلب بعد از آنژیوگرافی می‌شوند و این درد می تواند سبب ناراحتی و حتی ترس آن‌ها از انجام این روش درمانی شود. درد قلب یکی از عوارض شایع بعد از آنژیوگرافی است که ممکن است در برخی از بیماران روی دهد.

درد قلب پس از آنژیو احتمال دارد به خاطر گرفتگی مجدد عروق خونی و یا انبساط بیش از حد رگ خونی به دلیل قرار دادن استنت داخل رگ بیمار باشد. این درد ممکن است چندین روز طول بکشد که به مرور زمان بهتر نیز می‌شود. در صورتی که درد قلب بیمار بهبود نیابد و یا بیشتر شود، اگر با علائم دیگری از جمله سردی و بی حسی، تنگی نفس شدید یا بالا آوردن خون و غیره همراه شود، بیمار حتما باید وضعیت خود را با پزشک در جریان بگذارد.

 

مدت بستری آنژیوگرافی

مدت زمان بستری آنژیوگرافی در آنژیوگرافی عروق قلب در اصفهان کوتاه است و معمولا یک الی دو روز بیمار را در بیمارستان نگه می‌دارند. در حالت کلی مدت بستری آنژیوگرافی به صورت‌های زیر است:

  • بعد از اتمام فرآیند آنژیوگرافی، بیمار حدود چند ساعت در بخش کت لب نگهداری می‌شود.
  • اگر آنژیوگرافی از طریق کشاله ران انجام شود، لازم است تا بیمار به مدت ۱ شب در بیمارستان بستری باشد.
  • پس از ۱ شب، پزشک علائم و حال عمومی بیمار را بررسی می‌کند و اگر حال بیمار مساعد بود، مرخص می‌شود.
  • در آنژیوگرافی از طریق دست، نیازی نیست که بیمار در بیمارستان بستری شود. بیمار بعد از چند ساعت که کاملا به هوش باشد، مرخص می‌شود.

 

عوارض آنژیوگرافی

برخی از عوارض شایع آنژیوگرافی که در بیماران زیاد مشاهده می‌شود به بیان موارد زیر هستند.

درد در ناحیه آنژیوگرافی:

آنژیوگرافی معمولا از طریق دست یا کشاله ران انجام می‌شود و یکی از عارضه‌های شایعی که بعد از انجام این آزمایش در بیشتر افراد رخ می‌دهد، درد در ناحیه آنژیوگرافی است که تا مدتی ادامه دارد. این درد در اثر خروج یا ورود لوله به داخل رگ‌ها می‌باشد که طبیعی بوده و هیچ خطری به دنبال ندارد. برای رفع آن می‌توان از داروهای مسکن استفاده کرد.

احتمال مرگ در آنژیوگرافی:

یکی از عوارض انجام آنژیوگرافی که به ندرت هم اتفاق می‌افتد احتمال مرگ در آنژیوگرافی است که این پیشامد بیشتر در افراد کهن‌سال و کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند رخ می‌دهد.

احساس درد در قلب:

از دیگر عوارض شایع آنژیوگرافی می‌توان به درد قلب اشاره کرد که طبیعی است و پس از مدتی از بین خواهد رفت.

احتمال ابتلا به سرطان:

احتمال ابتلا به سرطان از دیگر عوارض آنژیوگرافی است که بر اثر تابش مستقیم اشعه X به وجود می‌آید. البته احتمال بروز این عارضه بسیار کم است.

عکس‌العمل‌های شدید بدن:

حساسیت نسبت به رنگ کنتراست از شایع‌ترین عوارض آنژیوگرافی است که معمولا با خارش و لک‌های قرمز همراه می‌باشد و در صورت شدید شدن باعث مشکلات تنفسی می‌شود.

 

اگر آنژیو نکنیم چه می شود؟

آنژیوگرافی قلب به جهت تحلیل و بررسی دقیق وضعیت عروق کرونری این عضو حیاتی از بدن انجام می‌شود.

حال اگر مجبور باشید آنژیوگرافی کنید؛ ولی به هر دلیلی نخواهید که این آزمایش را انجام دهید چه می‌شود؟ در جواب این سوال باید به شما بگوییم که بسته به علائم و میزان گرفتگی عروق در شما اگر این کار به هر دلیلی عقب بیفتد یا صورت نگیرد، باعث به وجود آمدن مشکلات جدی و جبران‌ناپذیری نظیر حمله قلبی یا حتی مرگ می‌گردد. به این نکته توجه داشته باشید که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و آنژیوگرافی نیز یک شیوه درمانی برای بررسی سلامت قلب و عروق می‌باشد که انجام آن می‌تواند از مشکلات جدی و به خطر افتادن سلامت جلوگیری کند.

 

متخصص قلب و عروق در اصفهان - دکتر حکمت

 

در آنژیو قلب چه اتفاقی میفتد؟

پس از این که به اتاق مخصوص آنژیوگرافی قلب منتقل شدید باید روی تخت دراز بکشید. همان‌طور که در عناوین قبل گفتیم، آنژیوگرافی از طریق کشاله ران یا دست انجام می‌گیرد و اگر مشکل حادی نداشته باشید، احتمال مرگ در آنژیوگرافی به صفر می‌رسد. ناحیه‌ای که تست آنژیوگرافی باید از طریق آن انجام شود با مواد ضدعفونی کننده شست و شو داده می‌شود و با یک پارچه تمیز روی آن پوشانده می‌گردد.

پس از بی حس کردن ناحیه مدنظر، یک سوزن که در داخل یک لوله باریک منعطف قرار دارد توسط پزشک وارد شریان می‌شود و به وسیله کاتترهای ویژه ماده حاجب در داخل عروق تزریق می‌گردد و به وسیله تابش اشعه ایکس تصویربرداری از قلب صورت می‌پذیرد.

 

کاهش خطر آنژیوگرافی قلب

برای کاهش خطر آنژیوگرافی قلب باید از نکات مراقبتی قبل و بعد از انجام این عمل آگاهی داشته باشید که برخی از این نکته‌ها به بیان موارد زیر هستند و پیروی از آن‌ها هم خطر آنژیوگرافی را کاهش می‌دهد و هم این که احتمال مرگ در آنژیوگرافی را به حداقل می‌رساند.

  1. یک شب قبل از آنژیوگرافی از خوردن غذاهای سنگین و مشروبات الکلی جدا خودداری کنید.
  2. در صوتی که داروهای خاصی مصرف می‌کنید پزشک معالج خود را در جریان بگذارید.
  3. اگر هر گونه آلرژی یا حساسیت دارویی دارید، پزشک خود را از این موضوع مطلع کنید.
  4. از مصرف داروهای رقیق کننده خون از چند روز قبل از آنژیوگرافی خودداری کنید.
  5. به مدت یک یا دو روز پس از آنژیوگرافی قلب حمام نروید و جای زخم خود را خشک نگه دارید.
  6. به طور مرتب آب و مایعات مصرف کنید تا هرچه سریع‌تر ماده حاجب از بدنتان خارج شود.
  7. حتما از لباس‌های راحت و آزاد استفاده کنید و از انجام فعالیت‌های سنگین خودداری نمایید.
  8. به هیچ عنوان بر روی زخم خود پماد یا لوسیون نگذارید.
  9. داروهای تجویز شده توسط پزشک را به طور مرتب مصرف کنید و در صورت هر گونه عارضه سریع‌تر به نزد پزشک بروید.

تمام راهکارهای فوق را جدی بگیرید؛ زیرا آن‌ها خطرهای احتمالی آنژیوگرافی قلب را به حداقل می‌رسانند و با در نظر گرفتن و انجام دادن اصولی آن‌ها احتمال مرگ در آنژیوگرافی به صفر می‌رسد.

 

سخن پایانی

مشکلات قلبی و عروقی از بیماری‌هایی هستند که نژاد و سن نمی‌شناسند و تمام افراد را درگیر می‌کنند به طوری که در جهان از هر ۴ نفر یک نفر مبتلا به بیماری قلبی است. به جهت درمان مشکلات قلبی و عروقی شیوه‌های درمانی گوناگونی وجود دارد که یکی از رایج‌ترین آن‌ها آنژیوگرافی است که اکثر افرادی که از بیماری‌های قلبی رنج می‌برند برای درمان خود این راهکار را استفاده می‌کنند.

دقت عمل و مهارت متخصصان در انجام این آزمایش به قدری بالا است که احتمال مرگ در آنژیوگرافی به حداقل می‌رسد و فوت تنها در افرادی رخ می‌دهد که یا سن بالایی دارند یا این که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند و پزشکان تمام موارد را قبل از انجام این تست برای این افراد توضیح خواهند داد. اگر قصد آنژیوگرافی در اصفهان را دارید و به دنبال یک پزشک متخصص در این زمینه هستید، توصیه ما به شما این است که دکتر مصطفی حکمت را برای انجام این کار انتخاب کنید.

دکتر مصطفی حکمت بهترین متخصص قلب و عروق در اصفهان است که آنژیوگرافی قلب را با مهارت و دقت بالا و با بهترین دستگاه‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن انجام می‌دهد و اعتبار بالایی در این زمینه دارد. در صورتی که می‌خواهید توسط دکتر حکمت برای انجام آنژیوگرافی و درمان مشکلات قلبی ویزیت شوید کافی‌ست که جهت دریافت نوبت به صفحه اصلی سایت مراجعه کنید و با شماره تلفن‌های موجود در صفحه تماس حاصل نمایید.